dinsdag 3 januari 2012

Kipparmigiana

Noord-India, Leh












Na alle feestrecepten is het ook heerlijk om weer simpele gerechten te koken. Dit kipgerecht komt uit de nieuwste Delicious.
Bak een gesnipperde ui en 2 tenen gesnipperde knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan 1 flinke el tomatenpuree, 1 tl venkelzaad en 1 grof gehakte rode peper toe. Bak nog even en dan voeg je 1 blikje tomatenblokjes, een scheutje worcestershiresaus, een halve tl suiker en 60 ml water toe. Laat het geheel 8 minuten pruttelen. Bak in een andere koekenpan kipfilets ( 3 grote of 4 kleine voor 4 pers) 5 tot 10 minuten. Doe de kipfilets over in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Zet de schaal 5 tot 10 minuten in de oven (200 gr C). Leg er dan plakken mozzarella op en zet nog even in de oven om de kaas lekker te laten smelten. Maak ondertussen een mengsel van geraspte Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en oud broodkruim (ik droog meestal de kapjes van lekker bruin brood en gebruik dit), strooi dit over de ovenschotel en zet nog een paar minuten terug in de oven.

Wij wensen jullie een gezond 2012 en heel veel kookplezier. Bedankt voor al jullie reacties op ons blog.

3 opmerkingen:

  1. Voor jullie ook een prachtig en gezond 2012.
    Bedankt voor je heerlijke recepten. Ben niet zo'n kookwonder, maar doe wel eens een poging.
    groeten en ik hoop dit jaar tot ziens tijdens onze tweedaagse.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, voor jullie ook!

    groetjes Frank en Puck

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee Mar en Jeewee,

    Voor jullie ook een heel goed Nieuwjaar met veel kookplezier en andere leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen