woensdag 4 januari 2012

Zoete aardappeltaart met chorizo

 

    Bevroren meer in National Glacier Park

Laura is gek op zoete aardappel en pompoen en ze zag in de Delicious een hartige taart staan met zoete aardappel en wortel: "Mam, wanneer ga je die maken?" Nou vandaag dus. Alleen heb ik de wortel vervangen door pompoen. Dan moet ik wel altijd even iet wat tegenzin overwinnen, want ik vind pompoen schoonmaken een afschuwelijke klus.
Rooster op een bakplaat in de oven (200gr C, 20 minuten) 400 gr zoete aardappel en 400 gr pompoen in blokjes, gekruid met djinten, ketoembar, zout en peper en overgoten met een flinke scheut olijfolie. Laat een beetje afkoelen en meng het mengsel dan met 3 eieren, 125 ml slagroom en wat gehakte peterselie.
Bekleed een bakvorm met bladerdeeg en bak dit 10 minuten voor (met een blinde vulling) in de oven. Schep de groente in de bladerdeeg taart en strooi er een halve chorizoworst in blokjes en 100 gr geitenkaas verkruimeld over. Bak de taart nog 15 minuten. Lekker met sla.


1 opmerking:

  1. Pompoen 10 min. in kokend water zachtjes pruttelen, dan in koud water af laten koelen, omdat de schil zachter is geworden kan je hem makkelijker schillen. Dit geld ook voor zoete aardappel, knolselderij, etc...

    BeantwoordenVerwijderen