vrijdag 6 januari 2012

Chocolade-kersen toetje

 Zuid Engeland
Dat is het lekkere aan vakantie, ik heb de tijd voor lekker koken maar ook om de recepten op het blog te plaatsen. Van de week hadden we een nieuwjaarsborrel/etentje met Paul en Marijke. Waarvan hier het toetje. Heel makkelijk, erg lekker. Koop een kant en klare chocolade cake bij de supermarkt, snijd een paar plakken af en leg ze op een schaal. Laat kersen uit pot uitlekken, maar vang de helft van het sap op. Kook het sap een paar minuten en bind het met maizena/aardapplezetmeel. Roer de kersen er weer door als het een beetje afgekoeld is, ik heb er nog een scheutje port aan toegevoegd. Verdeel het kersenmengsel over de cake. Meng dan in een kom 250 gr mascarpone met een paar el ongeklopte slagroom. Verdeel de mascarpone over de kersen en bestrooi met cacaopoeder. Zet het geheel koel weg tot het moment van eten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen