zondag 22 januari 2012

Frambozencheesecake-Brownie

Na een kluszondag is het heerlijk genieten van een stukje gebak. Deze week stond de schuine wand schuren en schilderen, in de slaapkamer, op ons programma. De kindertekeningen van Laura en Janet moesten er na 18 jaar aan geloven. Met pijn in mijn hart werd de schuurmachine erop losgelaten.
Gelukkig kan ik af en toe mijn neus drukken van de rotklus, omdat er tenslotte ook gekookt en gebakken moet worden. En wie wil er nou niet een frambozencheesecake/brownie proeven.
Je hebt nodig:
200 gr pure chocolade
200 gr ongezouten boter
400 gr fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gr bloem
400 gr verse roomkaas
1 tl vanillearoma
120 gr frambozen

Smelt de chocolade, au bain marie, en laat iets afkoelen. Klop in een kom 250 gr suiker met de boter tot een luchtig mengsel, voeg 3 eieren ,1 voor 1, toe. Roer de chocolade erdoor en de gezeefde bloem. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel. Schep 2/3 van het chocolademengsel in een ingevette en bekleede bakvorm. Giet voorzichtig het roomkaasmengsel erop. Schep daarna het resterende chocolademengsel erop en roer dit een beetje door het roomkaasmengsel, voor een marmer effect. Druk de frambozen erin en bak 45 minuten in een oven op 170 gr C. Het eerste stukje is het lekkerst als de brownie nog een beetje warm is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten