zondag 29 januari 2012

"Ouderwetse" hachee

De titel doet vermoeden alsof dit een beproefd recept is, maar er zitten een paar nieuwigheden in het oude recept. Naast riblappen en uien, heb ik er chinees-5-kruiden poeder doorgedaan (lijkt op ontbijtkoek) en verse gember.

Bak de riblappen in 5 minuten bruin in roomboter. Voeg dan de uien en de verse kleingesneden gember (5 cm) toe en laat even meebakken. Schenk er dan 250 tot 300 ml runderbouillon bij plus 1 kruidnagel, 1 el chinees-5-kruidenpoeder, een paar takjes tijm en 2 laurierblaadjes. Laat het geheel met de deksel op de pan gerust 6 uur pruttelen/stoven. Laat je niet verleiden tot 2 of 3 uur stoven, zoals vaak in recepten staat, het vlees is dan nog lang niet gaar. Hachee is het lekkerst als het vlees uit elkaar valt. Ik begin meestal rond 10 of 11 uur met het opzetten van het vlees en dan is het tegen de tijd dat wij gaan eten wel gaar. Ik gebruik dan wel een warmhoudplaatje onder de pan, anders gaat het vlees koken in het vocht.

De een vindt hachee lekker met aardappelen de ander met rijst.


 
Hier vindt al dat kokkerellen plaats. Foto speciaal een keer toegevoegd voor Puck, oud collega.

1 opmerking:

  1. Mmmmm lekker, echt iets voor de zondag. Maar ik doe het morgen, heb het nu niet in huis! Zeker nu voor deze koudere temperaturen om te eten.

    BeantwoordenVerwijderen