woensdag 25 januari 2012

Lamskoteletjes op de Fry-top

Athabasca Glacier, een gletscher in Canada

Eindelijk weer eens wat klaargemaakt op de Fry-top. Moeten we eigenlijk vaker doen. De lamskoteletjes kunnen ook in een koekenpan of grillpan bereid worden.


Maak een mengsel van citroensap van 1 citroen met 1/2 el djinten, 1 tl harissa, een flinke scheut olijfolie, 1 teentje knoflook geperst, zout en peper (voor 2 personen). De helft schenk je over de lamskoteletjes en de andere helft gebruik je voor een smeersel. Laat een blikje kikkererwten uitlekken (400 gr) en maal ze fijn in een keukenmachine met het citroenmengsel en 2 el Tahini (sesampasta), ik kon geen sesampasta vinden en heb toen 2 el cashewnotenpasta gebruikt en ik denk dat je zelfs pindakaas kan gebruiken. Het resultaat was erg lekker. De koteletjes bak of grill je ongeveer 6 tot 8 minuten. Je eet ze met Marokkaans of Libanees brood. Verder wat kikkererwtenpuree, een paar tomaten aan stukjes, een rode ui in ringen en een lepel Griekse/Turkse yoghurt.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit!! En op de foto staat, volgens mij, een bekend gebied. Dat is toch in de Rockey Mountains???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yeeh, het is gelukt om een reactie te plaatsen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yeah. Ik vind reacties leuk. Het is inderdaad in de Rocky Mountains. Toen hadden we nog jullie telefoon bij ons, omdat die van ons in Canada geen bereik had.

    BeantwoordenVerwijderen