zondag 2 oktober 2011

Tomaatjes bij de Schnitzel!

Bij de Schnitzel! met Parmaham moet natuurlijk een bijgerecht. Twee ons groente per persoon per dag roept de radio ons wekelijks toe tenslotte!!

Marjolein had een recept gevonden welke prima zou passen bij de Schnitzels! gevulde tomaten van de grill. Achteraf was het best nog wel een hele klus moet ik zeggen, maar het resultaat was smaakverdaverend!


Per persoon 4 tomaten. Snijd de kop eraf (bewaren) en lepel de zaadjes eruit laat de vlezige gedeelten erin. Terwijl je met de vulling aan de slag gaat laat je de tomaten onderstboven uitlekken.

En dan hier de vulling (voor 8 tomaten):

Smelt 50 gram boter en zo’n 30 ml olijfolie. Fruit hierin 1 gesnipperde middelgrote rode ui en een teen knoflook tot ze zacht zijn. Voeg (grofgesneden) 8-10 ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes (zie blog Zondagmiddaghapje!!!) en 2 handen platte peterselie toe en bak eine Weile.

Voeg nog eens 30 ml olijfolie toe, 75 gram broodkruim bak nog een paar minuten (let erop dat het broodkruim niet verbrand!). Daarna 50 gram geroosterde pijnboompitten en 2 handenvol gehakte basilicum erbij, op smaak brengen met smaak en peper.

Vul de tomaten en leg ze op een middelhete BBQ. Goed opletten dat ze niet verbranden…Na een minuut of dertig-veertig zijn ze klaar.

1 opmerking: