donderdag 27 oktober 2011

Scottisch delight

How I love this country. Bergen, herfstkleuren, golfbanen, aardige mensen en rust, rust, rust. De zon scheen toen we aankwamen en in de buurt van Carlisle gaan we van de snelweg af voor koffie. Die vinden we in Brampton, waar we ook vlees kopen voor 2 dagen en groente. Gewoon bij de slager vinden we wild en fazanten. Na een paar uur, 2 veerboten en fikse regenbuien komen we aan in Lochgilphead.
We genieten van een heerlijke week Schotland, ondanks dat we dit keer meer regen hebben dan voorgaande keren. We golfen, wandelen, vogelen, bezoeken whisky distilleerderijen en koken elke avond heerlijk.

Cheese on toast met devilled onions.

Meng een bosje lente uitjes (in grote stukken snijden) met een handvol druiven, 1 el scherpe mosterd (Colman's), 2 tl tabasco, een scheut olie en 3 el worcestersaus en wat zout. Bak dit geheel in de oven voor 1 uurtje op 150 gr C. Rooster 4 dikke plakken bruin brood onder de grill of in de oven, beleg dan met heerlijke plakken kaas. Wij hadden een lekkere farm cheddar. Laat smelten onder de grill/oven en garneer met wat lenteui groen. Serveer met de duivelse uitjes, lekker pittig.

We hadden de fazanten gevuld met een hazelnootmengsel, kant en klaar te koop in Schotland en bedekt met plakken bacon. De fazanten worden gaar gebraden in de oven.
Lekker met geroosterde wortelen, zoete aardappelen en pastinaak.

Afsluiten met gegratineerde peren met blauwschimmelkaas, in dit geval Blue Stilton. Kneed de 150 gr kaas grof met 50 gr haverkoekjes en 50 gr pijnboompitten. Halveer 4 peren, haal de klokhuizen eruit en bedruip ze met whisky. Vul de vruchten op met het kaasmengsel en zet 15 minuten in een oven op 180 gr C. Lekker met een glaasje whisky natuurlijk.
En dit was pas 1 maaltijd.
3 opmerkingen:

  1. Klinkt weer heerlijk allemaal!!! Alleen dat kaasdessert weet ik zo net nog niet....;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow..lekker pastinaak zoete aardappel,met een glaasje Whisky...

    BeantwoordenVerwijderen