zaterdag 8 oktober 2011

Gestoofde konijnenbout met pruimensaus



Niet echt een gerecht voor de vegetariër, maar voor de vlees liefhebber een aanrader. Het is vaak lastig om buiten het kerstseizoen aan wild te komen, maar bij een poelier kun je wel konijn krijgen, wilde- , duin, of poolse. In Hoofddorp hebben we geen poelier, dus dat wordt al weer lastiger. Gelukkig staat er een poelier op de vrijdagmarkt in het dorp en als ik even vrij heb, ga ik daar vaak wild kopen, zo ook nu.


Bestrooi 4 konijnenbouten met zout, peper, een snufje kaneel, een beetje gemalen chilipoeder, lekker paprikapoeder en wat saffraandraadjes (ong. 8). Braad de bouten bruin in roomboter. Neem de bouten uit de pan en bak 1 ui in ringen bruin en voeg de bouten weer toe. Voeg een 1 winterwortel in repen, 1 prei in ringen, 150 gr gedroogde pruimen, 150 ml vleesfond, 1 el tomatenpuree en 1 gehakte teen knoflook toe. Roerbak dit 1 minuut en blus af met 200 ml rode wijn. Voeg 2 laurierblaadjes toe en stoof het vlees op laag vuur gaar in 2 á 3 uur gaar. Het vlees moet bijna van het bot vallen. Draai de bouten af en toe en houd het kookvocht in de gaten. Wij hadden er lekker aardappelpuree bij en broccoli.


1 opmerking: