zondag 2 oktober 2011

Schnitzell!!

De zon scheen weer deze week! Wat een heerlijkheid. Lekker in de tuin krantje lezen, ’s avonds de open haard aan en ….. de BBQ! Dat is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het weer, maar de afgelopen weken hebben we veel tijd besteed aan het behalen van ons GolfVaardigheidsBewijs. Elke avond oefenen op de driving range, Lesje van Chris onze pro en baantjes lopen. Geloof mij dan heeft een mens geen tijd om de BBQ te ontsteken…. ;(



Aan de gang dus met kalfsSchnitzel!, parmaham en mozzarella. Strooi wat verse peper aan een kant van de Schnitzel!, leg daarop 1 of 2 plakjes Parmaham en een plakje mozzarella. Vouw de Schnitzel! dicht en zorg dattie niet kan openklappen tijdens het grillen. Giet in een pannetje een flinke scheut marsala een scheut olijfolie, wat roomboter en een flink aantal blaadjes verse salie. Zet dat pannetje op de hete BBQ. Vet de grill in met wat olijfolie en leg dan de Schnitzels! erop. Kwast de Schnitzels! af en toe met dat heerlijke vocht uit dat pannetje.


Wanneer ze lekker bruin zijn aan beide kanten haal je de Schnitzels van de grill en leg je ze in het pannetje. Nog een minuutje of vijf doorpruttelen (regelmatig “mopp-en”).


Ga mij geleuven, dat smaakt als de beste. Duurt 30 minuten, smaakt een boel!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten