zondag 2 oktober 2011

Bruchetta Tuna sott Olio

Heb je zondagmiddag ook wel eens zo'n flauw gevoel? Trek in iets lekkers? Te laat voor de lunch, te dicht bij het avondeten? Een klein hapje wat zo klaar te maken is heb ik vandaag eens uitgeprobeerd.
Neem een blikje tonijn op olie (LET OP!! Wel dolfijnvriendelijke gevangen tonijn gebruike anders smaakt het nergens naar!), laat even uitlekken. Ondertussen een handje pistache noten pellen en grof fijnhakken. Doe hetzelfde met 3-4 kleine lekkere augurkjes. Spoel een handjevol (10-15 stuks) kappertjes af en dep ze droog. (Mar heeft laatst in zout ingelegde kappertje gekocht ("Capperi al Sale"), die zijn zoveel lekkerder dan kappertjes op zuur!!).

Voeg alles bij elkaar met een flinke scheut vierge olijfolie en meng. Zorg ervoor dat het een beetje grof blijft, dan proef je straks de verschillende smaken goed.

Rooster een plak boerenbrood, smeer daar je tonijnmengsel op, nog wat olijfolie........ wat kan ik zeggen?



O ja, je hebt toch wel een rose koel gezet?



1 opmerking:

  1. Ja heerlijk zo'n bruchetta.....ik had m iets decadenter..wagyu..LoL

    BeantwoordenVerwijderen