zondag 26 juni 2011

Grilled kip fajitas

Fajitas zijn zoals jullie wel weten van Mexicaanse origine. Dus...hot!! Of zoals op een duits geschreven kruidenpotje staat: "Sauscharf!". Let dus op wanneer je dit recept gaat maken. Ikzelf zou een volgende keer minder chilipoeder gebruiken.
Maak een mengsel (rub) van de volgende specerijen: 2 eetlepels chilipoeder, 1 eetlepel gerookte paprika, 1 eetlepel(tje) zout, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, halve theelepel cayennepeper en een halve theelepel gemalen komijn.
Snijd twee (liefst biologische) kippenborsten in blokjes van 1bij 1 cm. Strooi de rub over de kippenblokjes en zorg dat het mengsel gelijkmatig is verdeeld. Schuif de kip op een spiesje.
Snijd twee uien in partjes. Maak twee rode paprika's en twee groene pepers schoon. Snijd ze in repen.
Ondertussen staat de BBQ al lekker te loeien. Leg de groenten in een grillpan (een met gaatjes, dat is lekkerder voor de smaak van de groenten!), beetje olijfolie erop en grill ze op de BBQ. Wanneer ze bijna klaar zij leg de kipspiesjes erop. Draai ze regelmatig en in 10 minuten gaar. Schuif de groenten in de pan opzij en breng de kippenblokjes van de spiezen in de grillpan om het hele goedje warm te houden. Warm een mais tortilla op (Appie heeft erg goede!) en leg hierop wat groente, kip en een schepje zure room. erg lekker met mais..... Que Aproveche!

1 opmerking: