zaterdag 11 juni 2011

Kotelet met framboos, blue stilton en pistache.

Wat kan het leven roch mooi zijn! Even knutselen met frambozen en een karbonade en by Jove, wat een fijn resultaat. Volgt nu dus een recept voor aan een zomerse dis.
Koop bij je slager een paar mooie ribkarbonades (je weet wel, die karboos met verschillende kleuren vleesch), bij Appie langs voor de frambozen, pistachenootjes, thym en wat tomaten. Verder heb je nog knoflook, zout en peper nodig. Oh ja, vergeet de blue stilton (of gorgonzola) niet!
Hak de thym fijn (!), verkruimel wat kaas (niet te kinderachtig!), hak een stapeltje gepelde pistachnootjes, wat peper en zout en meng dit met lekker wat frambozen. Het wordt een beetje een rommeltje, maar je ziet nu al dat dat heerlijk gaat smaken.
Van tevoren heb ik in de karbonade voorzichtig een "zakje" gesneden waar wat van het mengsel in geduwd kan worden. Hoe groter dat zakje hoe lekkerder het zal worden.
Na het vullen sluit je zakje met eeen prikker of met slagerstouw.
Dan...was een een aantal tomaten om die EHEC eraf te krijgen. Halveer ze en leg ze met de open gesneden kant naar beneden naast elkaar in een grilpan. Crush een zestal tenen knoflook een bak deze kort aan in een flinke scheut olijfolie zodat de smaak van de knoflook in de olie trekt. Wat Parmezaanse raspen en wat thym fijnhakken.
Ondertussen staat die BBQ al ruim te loeien natuurlijk. O, wat een feestje weer als de tomaten erop gaan en zacht sputterend bruin worden. Tomaten draaien, bedruipen met knoflookolie, wat Parmezaanse en thym erop en nog even op de BBQ laten staan.
De gevulde karbonades liggen alweer een minuut of vier op de BBQ. Elke kant zo'n vier minuten. Mag iets langer, maar laat ze niet te droog worden.
Tsja, en dan alles op een bord scheppen met wat gebakken aardappels. Wat een feest, wat een geluk. De smaak van de frambozen samen met de Stilton en de nootjes is ongekend. Gewoon een keer doen dus!!

NB: ook al is het een heel verhaal, zelfs ik (niet eeen van de snelste) was er in een uur mee klaar. Dus laat je vooral niet weerhouden door mijn uitvoerige schrijfstijl. SUC6.

1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit..Ik ga het eens proberen met gogonzola;-)
    Thanks for sharing..

    BeantwoordenVerwijderen