woensdag 23 maart 2011

Piepkuikens en pasta met saus


Afgelopen weekend ben ik weer eens gaan BBQ'n. Zal eens tijd worden! De laatste keer was in de vrieskou en nu dacht ik dat het met het mager maart zonnetje erbij een stuk aangenamer zou worden....mmwaahh! Ik moest toch nog even het drakenvuurtje aansteken! Marjolein lette op het vuur, dus dat bleef lkkr warm (zenx honey!).
Zaterdag had ik lekkere recepten. Garnalen omwikkeld met een blaadje basilicum en een plakje bacon op een prikkert en ge-BBQ-ed. Plus daarna een lekker Blauwhoender kippeborst gevuld met gedroogde tomaat en mozarella, ook op de Que. Gepikt van Goeroe Marc (zijn 100ste blog!), maar o zo lekker!!  Kijk hieronder maar eens.....En zondag..was het tijd voor de piephaantjes die we op de Lindenmarkt hadden gekocht! Stukje citroen en een takje rozemarijn in the bud, c'est tout! De grootste uitdaging was dit keer om die vermaledijde briquettes aan te steken. En om ze aan te houden! Maar goed..op de briquettes heb ik een handvol pecan woodchips gelegd, daarover het rooster en daarop de haantjes. Tijdje laten roken en (omdat het toch weer niet helemaal goed ging) af gebakt in de oven bij
160 gr C.
Dat ziet er dan zo uit:    VOOR                                                                            NA

Best lekker hoor. De rooksmaak van de woodchips was behoorlijk aanwezig, daar moet je wel van houden.
Erbij hadden we en lekker pasta saus met verse pasta. Voor de saus:
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak daar op laag vuur 50 gr spekreepjes in. Voeg een uitje, teentje knoflook, klein worteltje en een halve stengel bleekselderij (alles fijngesneden) toe. Bak dit ca. 5 minuten mee. Voeg hierna een kilo grofgesneden trostomaten toe, een laurierblaadje en een paar takjes thijm. Schenk 200ml gevoltefond erbij en breng het tegen de kook aan. Laat dit ca. 45 minuten zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine, voeg 1 el balsamicoazijn en zout en peper toe.
Dit is een erg lekkere pasta saus! Dus zeker een keer maken hoor!!! 

1 opmerking:

  1. Ziet er weer mooi uit...wellicht op de bbq wurksjop het een en ander leren...;-)

    BeantwoordenVerwijderen