zondag 6 maart 2011

Pecan-chocolade zondag

Het leven van een keukenprinses gaat niet altijd over rozen. De pecan-chocoladetaart was de uitdaging van deze zondag. Maar dan moet je niet ook nog willen golfen, power-pointpresentatie maken, recepten uitzoeken en inplakken en witte bonen in de week zetten. Kortom er brak een beetje paniek uit . Het deeg voor de taart wilde niet samenklonteren tot een bal en na de rustperiode in de koelkast was hij niet uit te rollen. Dan maar met de hand verdelen over de taartbodem. Ha, toen wilde de melkchocolade niet smelten, gelukkig had ik nog pure chocolade (72% cacao) die wel smolt. De taart moest voorgebakken worden met een blinde vulling. Nadat de voorgebakken bodem uit de oven op het fornuis werd gezet, vatte het bakpapier vlam. Kon er nog meer misgaan, nee behalve dan dat de witte bonen, na 1 nacht weken, bijna droogkookten. Je zou het niet zeggen, maar we hebben heerlijk gegeten en de smaak van de pecan-chocoladetaart, daar word je echt gelukkig van.
Voor het deeg neem je: 250 g bloem, 110 g poedersuiker en 110 g ongezouten boter in blokjes. Met de keukenmachine meng je dit kort tot het lijkt op broodkruim. Dan voeg je 1 ei toe en laat je de machine kort draaien tot zich een bal vormt (niet dus). Ik heb 1 ei extra toegevoegd. Wikkel het geheel in plasticfolie en leg in de koelkast voor een half uurtje.
Rol het deeg uit tot een ronde lap (niet dus), maar verdeel het deeg in de taartvorm. Zet nog even een half uurtje in de koelkast. Bak de deegbodem met blinde vulling op bakpapier 10 minuten voor op 180 gr C. Ondertussen kun je de vulling maken met 45 g zachte boter, 125 g lichtbruine basterdsuiker en 150 ml golden syrup door elkaar kloppen dan 3 eieren toevoegen, 1 tl vanillearoma, 110 g gesmolten melkchocolade (veel succes bij het smelten) en 200g gehakte pecannoten. Schenk de vulling over het deeg en bak nog 30 minuten in de oven.3 opmerkingen: