woensdag 14 augustus 2013

Tournedos van eend




Deze vond ik lastig te maken. Maar het effect was wel heel leuk. Samen met het lamsvlees (zie vorige blog) was het een mooie aanvulling op de gegrilde groenten.
Het recept is voor 6 personen.
Maal 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood fijn, voeg 2 el grog gemalen peper en 1 el provencaals kruiden toe en meng zorgvuldig.
Snijd de eendenborsfilet (je moet er drie hebben) over de lengte in 3 mm dikke plakken. Snijd de courgette (2-3 smalle) met een dunschiller in plakken.
Leg 2 plakken eendnborst over elkaar, iets overlappend. Bestrooi met het gemengde poeder, leg er plakken courgette over . Rol de eendenborst stevig op tot een tournedos en bind vast met (van tevoren in zout water geweekt) keukengaren.
Rooster ze aan elke kant 5 minuten boven een middelhoge BBQ. Ook weer lekker!!

1 opmerking:

  1. Hallo daar, Globetrotters,Bhutan gangersssss....

    Hier Zaandam calling, back of France...
    Heel lekker receptje lijkt ons dat, we gaan het proberen na te maken... Koppie-whrigt? en verder....lekkere vakantie gehad en ook ..gezond gebleven?
    Wij zijn benieuwd! Groetjes en liefs van HAI.
    NB Foto's van jullie meisjes gevonden op mijn mac Book, komt in een mailtje!

    BeantwoordenVerwijderen