donderdag 1 augustus 2013

Summertime!!

Net terug uit het prachtige Bhutan slaat ons de heat wave om de oren.

Time for some serious BBQ dus.
Voor de vakantie een briljant kookboek gekocht. Ik mag geen reclame maken maar dit boek is fabeltastisch!
Vanavond twee recepten bereid:
1. Coquillles met maanzaad. Leg 2 coquilles per persoon in de ketjap manis gedurende een uur of zo. Grill ze daarna 2-3 minuten tot mooi bruin. Besprenkel ze met maanzaad en wat limoensap. Vurrukkulluk!!


2. Kalfsrollade met rauwe ham.
Deze is wat ingewikkelder, maar zeker niet minder smaakvol. Laat je slager 2 kalfSCHNITZELs extra plat slaan.
Maak een farce (?) als volgt: snijd 1/2 sjalot fijn, hak 5 ansjovisfilets (uit olie) fijn. Pureer 3 handen dragon, 25 gram Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie en 25 gram walnoten. Meng de sjalot en de ansjovis hier doorheen. Bestrooi de SCHNITZELS met wat verse zwarte peper en leg op elke SCHNITZEL een plak serranoham en verdeel er wat van de farce op.
Rol de SCHNITZEL op, bind deze op met wat keukengaren.
Grill de rollades op een medium hete BBQ gedurende een minuut of tien. Regelmatig keren voor een mooi bruin en gaar resultaat.

De smaak van de dragon en de ansjovis is meer dan een ontdekking. Een absolute topper!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen