zaterdag 3 augustus 2013

Bramentaart

 Markt in Thimpu

Ha, heerlijk, weer tijd en zin om te koken. Terug van vakantie en ook hier is het mooi weer. Al dat zomerfruit vraagt om een lekkere taart en gelukkig was een avondje naar mijn ouders een mooie gelegenheid om die te bakken.

Schep ongeveer 500 gr bramen om met 4 el sterke drank (wodka, rum of een lekkere likeur, ik heb Grand Marnier gebruikt). Klop in een andere kom 4 eieren los met 75 gr witte basterdsuiker los tot een luchtig mengsel. Voeg dan, al kloppend, 100 gr bloem toe, 1/2 tl zout, 25 gr gesmolten boter, 200 ml creme fraiche en 250 ml volle melk. Blijf kloppen tot een glad beslag. Schenk het beslag in een taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel er nog 25 gr gesmolten boter extra overheen. Bak de taart 45 minuten in een oven op 175g C. Bestuif hem daarna met poedersuiker. Lekker lauwwarm of koud.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen