woensdag 14 augustus 2013

Lamsbout van de BBQ, anders dan verwacht....

Afgelopen weekend hadden we een afspraak met Paul en Marijke. Na onze vakanties was het gezellig elkaar weer te spreken en lekker te borrelen in de tuin. Wat is het toch lekker weer, mensen!
We hadden twee vleesgerechten uitgezocht om klaar te maken op de BBQ. Hier het eerste recept. Ik vond dit uitzonderlijk smakelijk. Een mooi palet aan smaken (zou Ron Blaauw wellicht zeggen.. ).
Snijd blokjes van een mooi stuk lamsbout. Ga uit van 100 gram per persoon. Meng in een kom flink wat Gewurztraminer en een flinke eetlepel ahornsiroop. Leg daarin de lamsbout (het mag verdrinken) gedurende minimaal drie uur.
Rooster een of twee flinke eetlepels amandelschaafsel tot mooi bruin in een koekenpan.
Rijg de blokjes op skewers, rol ze door komijnzaad. Grill de skewers op een middelhoog vuur gedurende 5-10 minuten. Wanneer het vlees mooi rose is gebakken wentel dan het vlees door de amandelen en dien direct op.
Je weet gewoon niet wat je proeft. De smaken van de wijn en de komijn komen zo mooi uit tegen het lamsvlees!! Super de luuks. En heerlijk met een fijn glas Provence rose.Geen opmerkingen:

Een reactie posten