zondag 6 oktober 2013

Bavette op Toscaanse wijze

Wat een fantastisch weer is toch! Heerlijke zomer na-avonden zorgen ervoor dat het lijkt alsof de zon voor eeuwig blijft schijnen! :)
Ik heb van de week nog een mooi stuk vlees ge-bbq-d: Bavette. Bavette? Jep, bavette. Bavette is het liesstuk van een rund. "Werkvlees" noemen de slagers dat. Het vlees is grover van structuur dan biefstuk of dergelijke. Maar, mensen, wat een heerlijke smaak en wat is dit een sappig stukje koe! Je weet niet wat je proeft. Vraag het je lokale slager en maak het, als je dat lekker lijkt, op onderstaande manier klaar.

Gebruik voor 500-700 gram bavette het volgend voor de marinade:
2 handen rozemarijn en tijm, 5 tenen verse knoflook, 50 ml citroensap, 80 ml virgin olijfolie, 1tl zwarte peper en 1/2tl zout. Doe alles in een blender, totdat een glad mengsel overblijft.
Wrijf de bavette in met de marinade goed in aan beide kanten en plaats het vlees gedurende 6 uur in de koelkast om te marineren.
Haal een uur van tevoren het vlees uit de koeling zodat het mooi op temperatuur kan komen. Ondertussen moet je de BBQ flink hoog opgestoken.
Leg een half uur voordat je de bavette gaat BBQ-n de maiskolven op de BBQ. Blijven draaien!!

Dan..... leg de bavette op de grill. Elke kant een minuut of vier voor rare (kerntemperatuur 54C).

Als het vlees gereed is, laat het dan 5 minuten in een tunneltje van alufolie doorgaren.
Snijd het tegendraads en..........geniet.
Wat is dit een fannntasstissch stukje vlees.Geen opmerkingen:

Een reactie posten