donderdag 2 mei 2013

Argentijnse Ribbetjes

Nee, deze blog gaat niet over Maxima. Over haar is de afgelopen dagen al genoeg geschreven (mooie jurk trouwens tijdens de rondvaart!).
Deze blog gaat over de eerste BBQ in het zonnetje van 2013: Dwarsgesneden Ribstuk.
Vraag je slager een ribstuk niet in de lengte maar in de breedte te snijden/ hakken. Je krijgt zo een andere structuur in je vlees. En dat loont zich later op het bordje :-)
Voor 2 personen:
500 gram dwarsgesneden ribstuk (rundvlees) in drie plakken. Wrijf het vlees in met een mengsel van 2tl grof zout, 2tl zwarte peper, 2tl gedroogde oregano en 2tl chilivlokken. Besprenkel het vlees hierna met 4-5 el olijfolie (of zo je het lekker vindt) en 2-3 teentjes fijngehalte knoflook. Dek het vlees af en zet het in de koelkast voor tenminste 3 uur. Hoe langer, hoe lekkerder!!
Stook de BBQ lekker heet. 21, 22 auw mijn hand verbrand. Zo heet!
Ribstukken erop en toch wel 4 tot 6 minuten per kant grillen tot ze medium gaar zijn.
Altijd lekker: gegerilde groene asperges.


 

Een mooie start van onze BBQ zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen