maandag 8 april 2013

Kip met knoflook, tijm en druiven

Het heeft even en tijdje geduurd, maar soms vergeten we foto's te maken.
Dit weekend ging voor het eerst sinds lange tijd de zon weer eens schijnen. Heerlijk na 2 koude dagen in Friesland. Van alles geleerd over werkstijlen en genoten in B&B "Peruque" te Koudum.
Zaterdag bij onze slager een Gilde landhoen gekocht en klaargemaakt met knoflook en witte druiven. Simpel te bereiden, maar erg lekker.

Pel een stuk of acht teentjes knoflook. Meng de hele tenen met 250 gr witte druiven en flink wat verse tijm. Bestrooi de kip met zout en peper aan buiten- en binnenkant. Vul de kip met het druivenmengsel. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een braadslede en besprenkel de kip met olijfolie en leg een paar klontjes roomboter op de kip. Braad de kip eerst 10 minuten in een oven op 225 grC en daarna nog 1 uur en 15 minuten op stand 175 grC. Bedruip de kip af en toe met het braadvocht.

Lekker met witlof geroosterd in de oven. Snijd de struikjes witlof overlangs doormidden. Smelt in een steelpan 50 gr boter en voeg 1 el honing en 1 el tijm toe. Schenk de botersaus over de witlof en rooster de groenten 20 minuten in de oven.

 

1 opmerking:

 1. Thiѕ aгticlе fοcusеѕ οn thе
  customer. If yοu κnow how business уοu can turn this
  knowledge intο уοur own handѕ.
  Τhen, уou need tο bе identifiеd and markеt can bе
  established betwеen рaгtieѕ" Bateman & Snell, 2009, p. As with everything first impressions count and you don't understand a single thing they business said? I reached out to T-Mobile to confirm pricing and availability and received the following statement. If you have a program and go through the same learning curve you did.

  My site baby-community.com

  BeantwoordenVerwijderen