zondag 12 mei 2013

Boboti

Heerlijk zo'n meivakantie. Volop tijd om te koken, alleen vergeet ik vaak een foto te maken. Maar dit recept had ik beloofd aan een aantal mensen.
Begin april had ik een tweedaagse met oud Esan-cursisten en kregen wij 's avonds Boboti te eten, erg lekker. Ik dacht dat het recept al op ons blog stond, maar dat was niet zo dus bij deze.

Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit 1 gesnipperde ui samen met 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma en 1 tl gemberpoeder ongeveer 2 minuten. Voeg dan 1 klein blikje tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan 5 tomaten in stukjes, 100 gr rozijnen, 100 gr gewelde abrikozen in reepjes, 1 el worcestershiresaus, een flinke scheut rode wijn en 2 el abrikozen jam toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan 800 gr gehakt toe en 2 el paneermeel. Roer goed om en laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 grC. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom 2 eieren met 1 1/2 dl melk los en schenk het over het gehaktmengsel. Leg 4 tot 6 laurierblaadjes op het gerecht en bak 20 minuten in de oven.

Het is een makkelijk gerecht om voor te bereiden totdat het de oven in gaat en je kan de hoeveelheid makkelijk aanpassen aan de hoeveelheid personen. Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten