zondag 12 mei 2013

Duivelse kipburger voor 2











Ze blijven lekker, zelfgemaakte hamburgers. Dit keer gekozen voor een kipburger en in plaats van kipgehakt neem ik altijd kipfilet ongeveer 300 gr voor 2 personen (biologisch Gildehoen, te koop bij onze slager) en snijd/hak die heel fijn. Kruid het vlees met oregano, een halve rode peper fijngehakt, 1 teen knoflook geperst, 1 el citroenrasp en zout en peper. Maak er 2 burgers van en bak / grill of leg ze op de BBQ.

Schep in een kom 1/4 komkommer in blokjes om met 2 takjes fijngesneden peterselie, 1/2 teentje knoflook geperst, 1/4 rode peper in stukjes, 1 el citroensap, 1 tl olijfolie en wat zout. Dit is de topping. In een andere kom roer je 50 gr mayonaise om met 10 gr harissapasta. Dit is de saus.
Rooster 2 witte bolletjes op de grill en beleg ze met wat sla en een paar plakjes tomaat. Leg hier de hamburger op, dan de saus en op het laatst de komkommerstukjes.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen