woensdag 27 juni 2012

Marokkaanse tajine met Nederlandse schol

Toch wel handig zo'n dochter, die stage loopt bij MSC. Van de week moest Laura naar een visserijbedrijf in Urk voor een reportage. Ter plekke werden de schollen gefileerd voor de fotoreeks. Na het fileren kreeg Laura ongeveer 10 gefileerde schollen mee naar huis. Dus dat was 2 avonden scholfilet eten. Gisteren hebben we ze gebakken en opgegeten samen met een ananas/meloen salsa. Erg lekker.
Vanavond had ik een recept uit het kookboek van "fishes". Het Fishes kookboek
Een receptenboek vol gerechten met duurzaam gevangen vis. De oprichter van "fishes", Bart van Olphen was de eerste, die met duurzaam gevangen vis en het MSC keurmerk werkte in Nederland.
In het boek staat een recept met Nederlandse schol klaargemaakt op z'n Marokkaans.


Het lekkerst is dit gerecht in een Tajine, maar het kan ook in een hapjespan. Bak in een scheutje olijfolie 1 teentje knoflook en 3 grof gesnipperde uien. Smoor de uien zachtjes in 8 minuten. Draai het vuur weer wat hoger en bak dan 1 tl komijnzaad, 2 tl ras el hanout en 1/4 tl cayennepeper mee. Voeg 3 tomaten in blokjes toe en 150 ml visbouillon (van tablet). Leg de scholfilets (4 tot 6) in de tajine en bedek met het tomatenmengsel. Zet de deksle op de tajine en laat de vis in 8 minuten gaar worden op laag vuur. Lekker met couscous.

1 opmerking:

  1. Haha, t wordt haast traditie: Na 20 min van een voetbalwedstrijd stuur jij een recept! Bedankt weer hoor, lekker!

    BeantwoordenVerwijderen