donderdag 3 mei 2012

Linguine al gamberi e rucola

Vroeger vierden wij Koninginnedag altijd in Amsterdam. Eerst slenteren over de vrijmarkt en daarna de Jordaan in. Over de brug hangen om de chaos op het water gade te slaan. Met lekker weer op terrasjes zitten en natuurlijk Kebab eten bij 1 van de kraampjes.
Maar sinds een paar jaar gaan we expres iets anders doen, mijn zus zou zeggen dat we oud worden. Vorig jaar waren we op vakantie in Umbrië. Dit jaar hebben we besloten 2 dagen te wandelen. We zoeken een stuk uit van het "Trekvogelpad", ergens in het oosten van het land.


We hebben een B&B in Ruurlo en lopen op zondag van Ruurlo naar Borculo en op maandag (Koninginnedag) van Ruurlo naar Vorden. Beide trajecten zijn erg mooi en we boffen met het weer. Alleen zien we weinig vogels, we horen ze wel, maar ze vliegen te snel van boom naar boom.





Dit pasta gerecht is snel en erg lekker. Een recept van Gino D'Acampo.
Kook de pasta gaar, terwijl je de saus maakt. Bak in olijfolie 1 teentje knoflook in plakjes samen met 50 g pijnboompitten en 1 rode chilipeper in ringetjes tot de chilipeper een beetje zacht is. Voeg dan 200 gr grote rauwe gepelde garnalen toe en bak tot de garnalen gaar zijn. Doe een scheutje witte wijn en 3 el gesnipperde basilicum bij de garnalen en laat even pruttelen. Ondertussen is de pasta gaar, giet af en voeg de pasta toe aan de garnalensaus. Roer goed door elkaar en voeg nu 100gr rucola toe even omroeren en klaar. Natuurlijk lekker met Italiaanse witte wijn en een salade van tomaat met mozzarella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten