donderdag 3 mei 2012

Kalfsvlees en paprikasalade

"Nee, mevrouw, we hebben geen kalfsoesters, die kunt u beter van te voren bestellen". En dat noemt zich keurslager.

's Morgens hadden we op 24 Kitchen een programma gezien van een Italiaan, die iets heerlijks maakte met kalfsoesters in peper-mosterdsaus en geroosterde paprikasalade. Dat leek ons wel wat voor 's avonds. In plaats van kalsoesters werd het nu kalfsfricandeau. Ook niet verkeerd.

Rooster 3 paprika's (2 pers) ongeveer een uur in de oven op 175 grC. Laat ze even afkoelen en dan trek je het vel er zo af. Verwijder de pitjes en snijd de parika in repen. Giet er lekkere olijfolie over, wij hadden olijfolie bij Meeuwig op de Haarlemmerdijk meegenomen. Voeg een teentje knoflook in plakjes toe en laat het geheel lekker intrekken.


Bak het kalfsvlees gaar in boter en verpak het daarna in aluminiumfolie. Bak 4 el verse groene peperkorrels (licht geplet) in de boter en een flinke el mosterd. Roer er zure room door en leg het kalfsvlees er nog even in terug. Wij hadden er lekker brood bijgekocht om te dopen in de saus.

1 opmerking:

  1. Klinkt niet verkeerd! manlief is niet zo gek op paprika, maar dat vlees is natuurlijk niet te versmaden.

    BeantwoordenVerwijderen