maandag 14 mei 2012

Lenteburger

Nancy komt eten en ze heeft aangegeven dat ze graag een keer zo'n lekkere hamburger wil eten. Ze is er vroeg, dus mag ze zelf een burger uitzoeken. En eigenlijk had ik al een beetje verwacht dat ze voor deze zou kiezen, alhoewel het Lenteweer op zich laat wachten.
Natuurlijk hoort bij een lenteburger witte asperges.
Schil per persoon 3 aspergesen kook ze gaar.
Maak burgers van kalfsgehakt (ongeveer 150 gr pp), veel verse peterselie fijngehakt, 1 eidooier, wat zout en versgemalen peper. Grill ze in de grillpan of BBQ.
Kook 1 of 2 ei (ligt aan de hoeveelheid personen) hard en hak fijn. Bak 4 plakjes pancetta per persoon knapperig. Meng de pancetta, eieren met wat peterselie, zout en peper. Dit is de topping.

En dan het lastigste van alles, maak een Hollandaise saus. Bij mij mislukt die nog wel eens, maar ik ging met goede moed aan de slag. Smelt 70 gr boter op een laag vuurtje. Doe 1 eidooier, 2 el witte wijn en 2 el witte wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine en meng goed. Voeg dan tijdens het mixen langzaam de gesmolten boter toe. Klaar! Nou niet dus, want hij was weer mislukt. Ik heb de saus gered door hem in een pannetje langzaam te verwarmen en te kloppen met een garde. De saus werd iets dikker en hij smaakte erg lekker, maar ik snap nu wel waarom men Hollandaise saus uit een pakje klaarmaakt.

Rooster een broodje en beleg met een blaadje sla en een paar plakjes tomaat. Dan de burger erop, daarna de 3 asperges door de midden, de Hollandaise saus en een schepje van de topping.
Ook dit keer was hij zalig, een echte aanrader.
 Nancy en ik in Birmingham.                    

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit, we gaan hem uitproberen!
    Volgend jaar blijf je recepten sturen he?

    BeantwoordenVerwijderen