vrijdag 4 mei 2012

Geitenkaastaart

Jan-Willem is naar Ajax-VVV en Janet is een midweek weg, dus eten Laura en ik samen. Mooi moment voor een hartige taart met een salade.

Ik heb de bodem gemaakt van een pak Koopmans voor hartige taart en dan door het deeg 50 gr geraspte Cheddar gekneed. Bak de taartbodem 15 minuten voor met een blinde vulling op 180 gr C. Verkruimel dan 150 gr zachte geitenkaas over de bodem. Roer 2 eieren plus 1 eierdooier en 200 ml slagroom doorelkaar, breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Schenk het mengsel op de taart en bak de quiche 20 minuten in de oven. 
Bak ondertussen wat spekblokjes uit en meng er een flinke handvol oud broodkruim door en 1 el verse tijmblaadjes. Bestrooi de quiche na 20 minuten met dit spek-broodmengsel en bak nog 10 minuten. Wij hebben de taart gegeten met een groene salade met avocado en een dressing van olie/balsamicoazijn/mayonaise.

Gelukkig is Ajax landskampioen geworden.




1 opmerking:

  1. Hahaha! Natuuuuuurlijk is Ajax kampioen geworden! Kon bijna niet mis gaan :)
    Het voedsel in de sky box was bagger. Gelukkig kreeg ik de volgende dag nog een puntje taart mee. Mjummmie...

    BeantwoordenVerwijderen