dinsdag 3 april 2012

Vis in wijn

 Het uiterste puntje van Texel, waar in het seizoen de boot naar Vlieland vertrekt.

Vis moet zwemmen en wat is lekkerder als hij zwemt in witte wijn.
Afgelopen weekend hebben we heerlijk genoten van Texel. Je kan daar vogels kijken (o.a. Kiekendief, Wulp, Lepelaar en Grutto), maar ook golfen, wandelen, winkelen en heerlijk eten. Wij hadden een B&B in De Cocksdorp en hebben daar vrijdag en zaterdagavond ook gegeten. Vrijdagavond bij het zeer populaire eetcafé "De Rog". Allereerst een proeverij van 4 gerechtjes: Wadenzeegarnalen (die echt anders smaken dan Noordzeegarnalen), huisgerookte botervis, rundercarpaccio en champignons met Texelse kaas. Daarna voor JW, Skrye Kabeljauw (uit Noorwegen) en voor mij slibtongetjes gebakken in roomboter. Lekker met verschillende soorten groente (vooral de gebakken appeltjes met kaneel en laurier was erg smakelijk).
 Trossen los!

Zaterdagavond hebben we gegeten bij restaurant "Topido", hier wordt gekookt met plaatselijke producten. We hebben het verrassingsmenu gekozen. Vooraf bestond dit uit een carpaccio van lamsham en een makreelrillette. Daarna gebakken mul en een stoofpotje met geitenvlees en gebakken lamshaas. Ook dit weer vergezeld van groente. Het nagerecht viel tegen, dat zat weinig spannends aan.
Zaterdag hebben we bij de Novalis Hoeve, Texelse kwark gekocht. Daar wil ik morgen een kwarktaart van maken, dus dat recept hebben jullie nog tegoed. Voor nu een simpel visgerecht uit de nieuwste Paasallerhande.


Neem 4 witvisfilets en leg ze in een braadslee. Schenk er 200 ml witte wijn over. Snijd twee teentjes knoflook in plakjes en leg ze op de vis, bestrooi het geheel met zout en peper en leg er een paar kleine klontjes boter op. Bak de vis gaar in 10 minuten gaar in de oven op 180gr C. Bak ondertussen krieltjes en roerbak peultjes gaar. Maak een saus van 3 gesnipperde sjalotjes bak ze in een beetje olijfolie. Voeg 50 ml witte wijn toe, 1 el grove mosterd, 2 el kappertjes en 3 el zure room. Verdun de saus een beetje met het bakvocht van de vis.

2 opmerkingen:

  1. Het Texelse verblijf klinkt en ....."smaakt", erg goed!
    Mmmmmmmmm! Veel gezien en lekker gegeten, wat wil je nog meer.
    Vis met peultjes, krieltjes, saus....heerlijk en simpel, zoals je al zei!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij gaan de meivakantie met klapkar!! Lijkt me lekkere vis x

    BeantwoordenVerwijderen