maandag 16 april 2012

Mexicaanse kipburger


Voor de echte liefhebber van burgers is het kookboek van "Burgermeester" een echte aanrader. Dit keer heb ik gekozen voor een kipburger met pit.
Maak 2 hamburgers door 300 gr kipfilet (2 pers) fijn te maken in een keukenmachine en te mengen met 10 takjes fijngehakte peterselie, mag ook koriander zijn, een halve rode peper fijngehakt, 2 tenen fijngehakte knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl zout en versgemalen peper. Wij hebben ze geroosterd op de BBQ, maar het kan natuurlijk ook in een grillpan.
Maak dan een topping door 2 avocado's te pureren/prakken en te mengen met 100 gr afgespoelde bruine bonen uit blik, 1 gesnipperd sjalotje, sap van een halve citroen, 5 takjes fijngeknipte peterselie, 1 el olijfolie, een halve rode peper fijngesnipperd, 1 tomaat in blokjes alleen het vruchtvlees, zout en peper en naar smaak Jalapenos (uit een potje of verse).
Voor een sausje roer je 4 el creme fraiche met 2 fijngesneden bosuitjes door elkaar.
En dan is het stapelen: lichtgeroosterd broodje, beetje sla, plakjes tomaat, kipburger, avocadotopping en een schep creme fraiche, kapje erop. Knappe "snuiter" zou Jan-Willem zeggen om een hap te nemen van de burger zonder te morsen.

1 opmerking:

  1. Hi Jeewee!

    Ziet er lekker uit!
    Ga ik ook maken.
    Ik kijk uit voor de Vispolitie, haha!

    Liefs,

    Ing

    BeantwoordenVerwijderen