zondag 15 april 2012

Pasta al tuna, melanza, rosmarino
Oftewel: pasta met tonijn en rozemarijn. Ik mocht deze week weer eens koken :). Mar was laat thuis en kon wel een lekker hapje gebruiken.
Vind ik me daar toch een pracht recept! Tonijn heb ik een beetje herontdekt, maar ik moet wel opletten want Laura de vispolitie zit ons op de hielen. Met de viswijzer in de smartphone en alle verhalen over het MSC-keurmerk in het achterhoofd heb ik een stuk van 200 gram Albacore tonijn gekocht.
Op mijn boodschappenlijstje stonden ook nog: een aubergine, (2 teentjes) knoflook, (3 takjes) rozemarijn, flesje Pinot Grigio, olijfolie en een leuke pasta. Ik had nog Tubetti in huis, maar paccheri mag ook....huh??? Plaatje erbij:

En dan kan het feest beginnen! De bereidingstijd is releatief kort, zo'n 20 minuten. Valt mee toch?
Verwarm in een kleine koekenpan 50 ml olijfolie gedurende een minuut of 2-3 de gehakte rozemarijn naaldjes en 1 doormidden gesneden teen knoflook. Zet hierna apart. Verwijder het teentje knoflook.

Snijd de aubergine in blokjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie (niet teveel anders wordt het moddervet!) wat zout en 1 teentje knoflook. 
Ondertussen kookt het water voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.

Snijd de tonijn in blokjes van 2 bij 2 cm en bak de blokjes op hoog vuur in een koekenpan met een paar lepels olijfolie. Wat een gespetter is dat trouwens!!
Al weer bijna klaar! Pasta afgieten, en uit laten lekken. Bak de pasta kort in de rozemarijn olie, 2 eetlepels kookvocht en de aubergineblokjes.
Serveer de pasta op een bord met de blokjes tonijn erover.
Ach....wat het leven mooi zijn! Buon Appetito!!

2 opmerkingen: