woensdag 29 februari 2012

Italiaanse linzenschotel

Naast koken, heb ik nog veel meer hobby's. En het leuke aan vakantie is, dat ik daar al mijn tijd aan kan besteden. In vakantietijd wordt de huiskamer omgetoverd tot hobbykamer. In de ene hoek ligt breiwerk, in de andere hoek mijn kookboeken, verder op de bank een dik leesboek en op de grond en tafel lapjes stof om te quilten. Een vakantie duurt altijd te kort.
Gisteravond een Italiaanse linzenschotel klaargemaakt. De groente wordt gaar gestoofd in rode wijn.
Voor 2 pers: Snipper 1 ui en 1 teentje knoflook, snijd een halve winterwortel en 2 stengels bleekselderij in stukjes en wat gerookt ontbijtspek in reepjes. Bak het spek, de ui en knoflook aan in 1 el olijfolie en een klontje ongezouten boter. Voeg na 4 minuten de wortel, de bleekselderij en een blikje uitgelekte/afgespoelde linzen toe. Na ongeveer 10 minuten zachtjes bakken, schenk je er 250 ml rode wijn aan toe. Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer een half uurtje pruttelen. In de tussentijd grill je 2 lekkere worstjes. Snijd de worstjes in schuine plakken en voeg ze toe aan het linzenmengsel. Lekker met brood (om te dopen) en de rode wijn.




1 opmerking: