donderdag 1 maart 2012

Lamskarbonaadjes met prei-spruitjesgratin

 Ingang tot Boedhistisch klooster in India

Spruitjes zijn niet bij iedereen favoriet, maar op deze manier klaargemaakt lijkt het een beetje op kaasfondue met groente.
Blancheer 500 gr spruitjes en 2 preien (in stukken van 2 cm) een paar minuten. Giet en spoel af, laat uitlekken. Maak een kaassaus van 25 gr boter en 25 gr bloem met 250 ml melk, laat daar 75 gr geraspte Gruyére en 75 gr geraspte Cheddar in smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Doe de groente in een ovenschaal en schenk de kaassaus erover heen. Eindig met een laagje geraspte kaas (50 gr gemengd Cheddar en Gruyére) en een handvol gedroogd broodkruim. Zet de schaal voor 15 minuten in de oven op 200 gr C. Lekker met lamsvlees. Bak lamskarbonaadjes even aan in de koekenpan en leg ze daarna in een braadslee. Bestrooi met zout, peper en fijngeknipte peterselie. Een beetje olijfolie erover en naast de groente in de oven gaar bakken.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen