maandag 27 februari 2012

"Simple Minds", appelburgers met warme bietensalade

 Afgelopen weekend zijn we in Birmingham geweest om een concert van de Simple Minds bij te wonen. In 1 woord geweldig! Je moet fan zijn, maar dan is het ook genieten. Het was een concert waarin ze 5 nummers speelden van hun eerste 5 albums. De concertzaalt was niet zo heel groot, dat maakte het concert sfeervol. Wil je een indruk krijgen http://www.youtube.com/watch?v=f2a22Ebdxek 
 
Naast het concert hebben we natuurlijk ook genoten van Birmingham. Heerlijk al dat Engels, de mensen, het Engelse bier, de winkels (Selfridge, Debenham, the Bull Ring, WHS en Waterstones) de verschrikkelijke pumps waarop alle Engelse meisjes lopen als ze uitgaan en de pubs.

Appelburgers met warme bietensalade
Schil de bietjes en snijd in blokjes. Zet ze in een ovenschaal in de oven op 180 gr C, bestrooid met wat komijnenzaad, beetje balsamicoazijn en olijfolie en zout en peper voor ongeveer 15 minuten. Meng 500 gr gehakt met 1 geraspte appel, 1 teen knoflook, zout en peper, een flinke snuf chilivlokken en een beetje gedroogde broodkruimels. Vorm er burgers van en bak of grill ze gaar (ik heb ze op de fry-top gebakken). Meng de bietjes met 2 stengels klein gesneden bleekselderij, 1 appel in blokjes, een bekertje creme fraiche en wat sap van een citroen. Schep de salade op rucola.

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal weer heel lekker uit!
    Warme bietjes met appelburgers.
    Heb het concert ook nog even afgeluisterd, was het
    GEWELDIG?????? Vast! En nu fijn weer thuis!
    Groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer overheerlijk uit allemaal!
    Geweldig de Simple Minds.
    Wij hebben ze heeeeeel lang geleden gezien in de Ahoy, was super!

    Die blauwe pumps lijken me wel wat om na het Paasweekend de IJwegschool mee te betreden.........

    Fijne Paasdagen alvast,

    BeantwoordenVerwijderen