zondag 19 februari 2012

Kabeljauw, hert en geit

 
 Noten op een markt in Delhi, India.

Het is vrijdag en dat betekent WEEKEND. Ik had echt zin om te koken. Dus op zoek naar een voorgerecht met vis, een hoofdgerecht met vlees en een nagerecht. Mijn lol begint al met het boodschappen doen, ik vind het heerlijk om door de supermarkt te dwalen en lekkere dingen uit te zoeken.

Vooraf viskoekjes van Kabeljauwfilet met zoete chilisaus. Pureer 250 gr kabeljauwfilet, geraspte limoenschil, 1 ei, en 4 el bloem in de keukenmachine. Schep 2 kleine gesneden bosuitjes en zout en peper door het mengsel en maak er 4 viskoekjes van. (2 pers) Bak de koekjes gaar in een beetje olie. De koekjes smaken lekker met een beetje komkommersalade en zoete chilisaus.

Hoofdgerecht: 2 Hertenbiefstukjes (van onze slager) gebakken met sjalottenjus en aardappelen uit de oven. Schep de in parten gesneden aardappelen om met olijfolie en zeezout of andere lekker zout en bak de aardappelen in de oven op 200 gr C gaar. Bak 6 in parten gesneden sjalotjes zachtjes bruin en roer er op het eind 1 el appelstroop erdoor. Bak de biefstukjes bruin en serveer met de sjalotjes en aardappelen.

Het nagerecht bestond uit warme geitenkaas met rozijnen geweld in port. Geitenkaas even in de oven laten smelten en serveren met de rozijnen, wat noten en geroosterd brood. Dit was erg lekker met een klein glaasje zelfgemaakte appelwodka, zie blog van september 2011 (Something completly different)

1 opmerking: