maandag 12 december 2011

Mexicaanse maandag

A Primary school in Glasgow
Om te laten zien dat we niet alleen in het weekend ons best doen op lekker eten, hier een recept voor zomaar op een doordeweekse avond. Janet is naar een voorstelling vanavond en Laura is in Wageningen, dus dacht ik: VIS. Daarnaast hadden we een aantal spullen over van, van het weekend en onze meiden doen aan "restjes opmaken/niets weggooien". Er lag nog een courgette, een halve ui, een avocado, geraspte kaas en er stond nog een blikje kidney beans in de voorraadkast, dus.....
Bij www.allerhande.nl zoeken op recepten, type je gewoon een ingrediënt in (dit keer courgette) plus vis en je krijgt vanzelf een aantal recepten waaruit je kan kiezen. Vis met bonen en tortilla chips leek mij een hele uitdaging.
Je hebt nodig (dit keer dus voor 2 pers.): 1 ui gesnipperd, 1 courgette in blokjes, een stuk kabeljauw van 250 gr in grove stukken, 1 blikje kidney beans, een klein blikje mais, wat Mexicaanse kruiden, tortilla chips (natural) en geraspte kaas. 
Je bakt de ui en courgette licht aan, voeg de stukken kabeljauw toe en bak voorzichtig mee. Daarna voeg je de kruiden toe, de bonen en de mais. Even pruttelen. Warm ondertussen de grill voor. Doe het mengsel in een ovenschaal. Strooi er tortilla chips over en geraspte kaas en zet de schaal even onder de grill om de kaas te laten smelten.
Daarbij heb ik quacamole gemaakt van een avocado, een klein beetje gesnipperde ui, 3 el creme fraiche en een paar kerstomaatjes in stukjes. Lekker met Jalapenos. Niet moeilijk en geen idiote ingrediënten.

1 opmerking: