zondag 24 april 2011

Worst met bier!

Klinkt dat lekker plat, of niet? Zeker op een eerste paasdag met belangrijke voetbalwedstrijden :)
Maar by Jove, wat een fijn klein lunchgerechtje is dit zeg! Let op:
Koop de lekkerste worstjes die je kunt vinden (de onze kwamen van de slager op de Groote Markt in Haarlem: die verkoopt vlees van het Berkshire varken). Prik met een naald een aantal gaatjes in de worstjes. Snijd een ui in ringen. Leg de ringen onder in een pannetje, daarop de worstjes en schenk daar een biertje bij (ik heb een Westmalle Triple genomen) en desnoods wat water om ervoor te zorgen dat de worstjes onder de vloeistof staan.
Stoof dit een minuutje of 5-6. Laat de worstjes in de vloeistof afkoelen terwijl je BBQ aansteekt. Zo'n 5 minuten voor take off neem je de worstjes om uit te laten druipen. Daarna BBQ'n tot lekker bruin, een broodje roosteren beetje zelfgemaakte ketchup of een lekker BBQ saus erbij en je hebt een kanl lunch gerechtje. Enjoy!!

1 opmerking:

  1. Lekker lekker....ga ik zeker eens proberen....toch wel op de Black Ranch kolen he;-)

    BeantwoordenVerwijderen