Vanmorgen heb ik eerst van Goudreinettten appelmoes gemaakt (met de hulp van Mar, want ik had dit nog niet eerder gedaan). Dan.... op 500 gram appelmoes heb ik er 1-2 eetlepels geraspte mierikswortel door gemengd! Nog een paar theelepels kaneel en wat een smaakexplosie in mijn mond! Knallen!
Bij dezelfde slager van gisteren hadden wij ook 2 ribkarbonades meegenomen. Prachtig om te zien, mooie textuur en een fijne veelbelovende rand vet.
Deze karboos gaan in de "pekel". Komt ie: meng in 250ml heet water 5 eetlepels bruine suiker met 5 eetlepels grof zeezout, zorg dat alles is opgelost voordat je er 5 eetlepels ( of iets meer) fijne Bourbon bij mikt. Nog 2 eetlepels walnootolie en 100 ml koud water. Dit heet een brine (zie eerdere blog).
Snijd een ui in ringen, zoek 10 fijne zwarte peperkorrels en 5 pimentbessen en 5 kruidnagelen en 3 laurierblaadjes en een kaneelstokje uit. Leg de karbonades op deze verzameling kruiden en giet de brine eroverheen. Zet de kom in de koelkast en keer het vlees ieder uur. Minstens 4 uur, liefst wat langer.
Dat moet toch en feest zijn? Erbij hadden we gegrilde Okra. Gewoon een keer proberen.
Mooie karboos...Okra??? nooit van gehoord....ziet er uit als een boontje
BeantwoordenVerwijderen