zondag 3 april 2011

Spareribs Saint Louis Style

Het moet er voor elke BBQ fan een keer van komen: Spareribs (of zoals ik ze altijd noem: reserveribben). Je komt er bijna niet onderuit. Dus gisteren was voor mij het moment supreme daar. Weer een recept van vriend Adam Perry Lang. Meng 2 eetlepels knoflookzout (had ik niet, dus mixje gemaakt van knoflookpoeder en zeezout), 2 eetlepels lichtbruine suiker, 1,5 eetlepel paprikapoeder (ik heb Pimenton de la Vera gebruikt), 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel cayenne peper, 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel seasoning goed door elkaar. Sprenkel dit over de ribbetjes en druk een beetje aan.
Zorg dat de grill klaar is op medium-hoge temperatuur en indirect grillen (ging dit keer als een zonnetje! :)). Als je wilt kan je wat houtchips op de briquets leggen. Olijfolie op het rooster en hopla de reserveribben erop, deksel dicht en twee uur niet meer naar kijken!
Leg hierna de ribben op een dubbel vel alu folie. Sprenkel er nog wat lichtbruine suiker over en een fijn gesneden uitje. Het geheel inpakken en nog eens ruim een uur in de Webert grillen. Dan de ribben even laten rusten en nog eens 30 minuten indirect grillen (doe er nog wat houtchips bij voor "kiss" of smoke!). Het ziet er een beetje charred uit, maar geloof mij, dat komt door de suikers. De smaak is Ubergood. Salade erbij en smullen maar.


1 opmerking:

  1. Ziet er mooi uit!! het was echt een Rib weekend...hoor veel mensen met Rib's.

    BeantwoordenVerwijderen