vrijdag 4 februari 2011
Garnalig weekje
In aanloop naar het wijnavondje aanstaande zaterdag moeten we een paar garnalenrecepten uitproberen. Heel naar!!! We zijn uitgenodigd voor een wijnproefavond bij een collega van mij, het thema is Zuid-Amerika. Zal wel ontzettend gezellig worden, want naast het serieuze werk is het altijd lachen. Maar iets te eten vinden uit de Zuid-Amerikaanse keuken is nog best lastig. Ik wil perse iets maken met garnalen/gamba's. Gelukkig brengt Ansley Hariott uitkomst. Jalepeno's gevuld met garnalen op de BBQ. Maar wat blijkt jalepeno's zijn vrijwel niet te koop in Nederland (eeuwig zonde). Dus op zoek naar alternatieven. Zondagavond het eerste uitprobeersel; garnalen met een kokossoepje. Meer Aziatisch dan Zuid-Amerikaans, maar wel lekker. In 1 el olie fruit je een tl milde currypasta aan en zodra het begint te geuren voeg je 500 ml kippenbouillon toe, 400 ml kokosmelk en 1 tl citroenrasp en brengt het aan de kook. Zachtjes een minuut of 5 door laten koken. Ondertussen worden de garnalen gegrild. Van te voren zijn ze ingesmeerd met olie en bestrooid met zeezout en gemalen chilipeper. Ik heb de soep nog even gebonden met maizena. De soep serveer je in een kommetje/glaasje en de garnalen kun je dopen in de soep. Het was erg lekker, maar ik weet nog niet of dit de vervanger wordt van de jalapeno pepers voor zaterdag.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
WoW JW...ziet er lekker uit.....garnalen zijn heerlijk met Jalapenos in bacon...JumJum
BeantwoordenVerwijderen