zondag 23 januari 2011

Familiefotomiddag

Het wordt al bijna een traditie, ons familiefotomiddagje. 1x per jaar komt de familie van JeeWee bij elkaar om naar de vakantiefoto's van elkaar te kijken. We zijn allemaal gek op fotograferen en er zitten geweldige bestemmingen bij. JW zijn zus en zwager, zijn fervent zeilers en sinds een paar jaar gaan ze voor een paar maanden de zee op richting de Scandinavische landen. Zijn neven en nichten zijn echte wereldreizigers, dus de foto's liegen er niet om. Dit jaar hebben we allemaal een gerecht gemaakt, wat bij onze foto's/ vakantieland zou passen. Wij zijn naar Amerika geweest afgelopen zomer, maar wilden niet aankomen met hamburgers. Dus dat werd zoeken in "Jamie in America". Het was nog lastig om een gerecht te zoeken uit de streek waar wij geweest zijn: North en South Dakota, Wyoming en Montana. Een pitchfork-fondue leek ons niet zo geschikt (zie foto), dus werd het een zoet gerecht. Tenslotte hebben we elke dag tijdens de vakantie een donut of pecanbroodje gekocht.
In Jamie vond ik "Cinnamom swirls". Kaneelbroodjes met noten. Allereerst maak je deeg van 1 kg bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 el honing, 1 tl zout en 600 ml lauwwarm water. Goed kneden en dan in een kom (ingevet met olijfolie) leggen en 30 minuten laten rijzen. Warm de oven voor op 180 gr C en spreid de noten-100g hazelnoten en 100g amandelen- uit op een bakplaat en rooster ze bruin. Ondertussen laat je 150 g boter zacht smelten en mengen met 2 tl kaneel. Als de noten bruin zijn, hak je ze grof. Als ze afgekoeld zijn, mix je ze door de boter. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Bestrijk het deeg met de notenboter en 5 el honing. Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Snijd de rol in 3 cm dikke plakken. Leg de rolletjes deeg op de kant in een bakvorm, die ingevet is en waar 100 g bruine suiker over verspreid is. Bedek het geheel met een theedoek en laat nog 40 minuten rijzen. Voordat je de bakvorm in de oven zet, strooi je nog wat kaneel en bruine suiker over de "swirls". Bak de kaneelbroodjes 25 minuten. Na het bakken moeten de broodjes gedraaid worden, zodat de onderkant boven komt.

1 opmerking:

  1. Wouw..Lekkerrrr ben gek op zoete broodjes...Zien we jullie zaterdag nog?..bel je nog;-)

    BeantwoordenVerwijderen