zondag 22 december 2013

Gevulde kwartels met savooiekool en cantharellen

Vast een voorproefje voor de Kerst.
Kwartels als voorgerecht. We waren bij de Hanos en vonden daar allerlei lekkers.

Kwartels vullen is even een geduldwerkje, maar het resultaat is heerlijk.








Je hebt 2 kwartels nodig voor 4 personen. Voor de vulling bak je 30 gr blokjes rookspek uit, voeg dan een kleine fijngesnipperde ui toe en 60 gr cantharellen. Bak alles een paar minuten en laat afkoelen. Voeg dan 90 gr kalfsgehakt, klein handje rozijnen, klein handje pijnboompitten, 1 eierdooier, 1 tl tijmblaadjes, scheutje cognac, beetje zout en versgemalen peper toe. Vul de kwartels met dit mengsel. Wikkel de kwartels daarna in een paar plakken katenspek en bind vast met keukentouw.
Bak de kwartels in een beetje roomboter bruin. Blus af met 150 ml madera en 150 ml kippenbouillon. Laat de kwartels 5 minuten stoven met deksel op de pan en zet de pan daarna in de oven en braad 30 minuten op 200 grC. Stoof ondertussen een 1/2 savooiekool in reepjes in 50 gr boter. Breng op smaak met zout en peper. Neem de kwartels uit de braadslee en laat ze 10 minuten rusten. Verhit de saus uit de braadslee, roer er 100 ml crème fraîche door. Verdeel de kool over de borden, leg op elk bord een halve kwartel en schep de saus erover. Lekker met nog wat gebakken cantharellen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen