zaterdag 16 november 2013

Bánh xéo

Bánh xéo, zijn gevulde Vietnamese pannenkoekjes. Deze vegetarische variant heb ik uit het kookboek van Yotam Ottolenghi, Plenty.
De pannenkoekjes worden gebakken van een beslag van rijstebloem en kokosmelk.
Maak een beslag van 200 gr rijstebloem, 1 ei, een beetje zout, 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder) en 400 ml kokosmelk. Het beslag krijgt ongeveer de dikte van ongeklopte slagroom. De hoeveelheid is voldoende voor 4 á 5 pannenkoekjes. Voor de vulling heb ik ; 4 bosuitjes (in schuine reepjes), 1 groene chilipeper ( ook schuin in reepjes), een schaaltje bimi (broccoli), een schaaltje kleine groene asperges en 100 gr taugé gebakken (je kan zelf variëren met groenten). 
 
 
De groente wordt in de pannenkoekjes geschept.
Over de pannenkoekjes schenk je een saus van: 1 1/2 el sesamolie, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el rijstwijnazijn, 1 el ketjap manis, 2 tl geraspte gemberwortel, 1 fijngehakte rode chilipeper, 1 teen fijngehakte knoflook, 1/2 tl zout en limoensap van 2 uitgeperste limoenen.
 
 
Gebedsvlaggen boven op een bergpas in Bhutan
 
 


1 opmerking: