zondag 10 november 2013

Kabeljauw met pit



Vervelend hoor als je dochter onderzoek moet doen op een Urker kotter en een week meegaat de Noordzee op. Er wordt vooral gevist op schol, maar soms is er wat bijvangst en komt Laura thuis met kabeljauw. Heerlijk supervers en verantwoord gevangen, want deze Urker vissers vissen met een MSC certificaat.
Bestrooi de kabeljauwfilet(s) met peper en zout. Bak de filet(s) in een beetje olie een paar minuten, totdat hij niet meer doorschijnend is. Voeg dan 1 el rijstwijn toe en bak op lager vuur nog 5 tot 10 minuten.

Verhit in een wok 1 el olie, voeg dan 1 of 2 el gekneusde szechuanpeper, 2 spaanse pepers zonder pitjes in reepjes en 2 steranijs toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan 3 plakken gerookt spek in blokjes toe en roerbak 2 minuten tot het spek knapperig is. Breng op smaak met 1 el rijstwijn 1 - 2 el chiliolie. Schenk het spekmengsel op de visfilets. Natuurlijk met citroen- of limoenpartjes erbij. Lekker met witte rijst en een salade. Ik had een salade gemaakt met gemengde sla, plakken gebakken peer en blauwschimmelkaas.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten