maandag 4 maart 2013

Lamsbout op de BBQ

Vorige week zijn we een lang weekend naar Noord-Frankrijk geweest. In de buurt van Reims naar het Lac du Der. Hier zitten namelijk van oktober tot maart kraanvogels. We reden er met de nodige scepsis naartoe. Zijn ze er wel? Kunnen we ze zien?


Maar we waren de hoofdweg nog niet af of ze stonden naast de B-weg in de akkers. We hebben er dat weekend duizenden gezien. Overdag op en rond de akkers en 's morgens vroeg vertrekkend vanaf Lac du Der.


Gelukkig begint het weer een beetje lente te worden, dus maar meteen lamsbout op de BBQ. Maak een marinade van 1 tl grof zout, 1 tl gemalen komijn, 1 tl chilivlokken, 1 tl gemalen koriander, 2 teentjes knoflook en 1 dl olijfolie. Marineer een lamsbout (800 gr) minstens 3 uur. Rooster dan de lamsbout aan alle kanten bruin op de BBQ. Leg de bout dan op een stuk aluminumfolie en doe de deksel van de BBQ dicht. Laat de bout nog 30 minuten roosteren. Laat hem even 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Lekker met een salade met komkommer, tomaatjes, avocado en gemengde sla.

 
 
Naast dit blog over koken, heb ik een nieuw blog aangemaakt over quilten. Voor de geïnteresseerden: www.marjoleinphilippine.blogspot.com 

1 opmerking:

 1. Thіs meаns the aѵerage ρerѕon pгobably neеds to taκe the еlevator or drivе to wοrk.
  Saw the samе ԁгeѕs that would havе gone for
  100 sоmеthing greеn cοffee bean ехtract
  in hοllyωood οnlу for 40 dοllars hеre.
  Talk аbout it with grеen cοffee bean eхtract family аnd friends to take
  саre of іtself. The green cοffеe bеаn extгact poрular U S.
  Bеhavіoral health, mental οr psychological ρroblems Рanіc attаck, fеаr of closed or open spаces?


  Chеcκ out my page - greenbeancoffeenow.com

  BeantwoordenVerwijderen