dinsdag 19 februari 2013

3x Hertenbiefstuk

The famous grouse in de Schotse hooglanden.

In de wildperiode verkoopt onze slager hertenbiefstuk en ik heb 3 recepten met hertenbiefstuk, die ik graag wil maken. Afgelopen vrijdag waren we met z'n tweeën, dus waarom niet 3 kleine gerechtjes met hertenbiefstuk maken.

Het eerste gerecht was een tartaar van hertenvlees.
Snijd 1 hertenbiefstukje in heel kleine stukjes. Meng het vlees met een half gesnipperd sjalotje en 1 el geroosterde/fijngehakte noten en 1 el mayonaise. Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Schep een bergje tartaar op een bord, leg hierop een lekker plakje rauwe ham (Serano of Tirolerschinken of Pata Negra). Schep er dan een beetje aangemaakte sla op. Rooster een dun plakje ontbijtkoek erbij.
 
Het tweede gerecht was een carpaccio van kort gebraden hertenbiefstuk met gepofte sjalotjes. Kruid de biefstuk met zout en peper en vet licht in met olijfolie. Grill de biefstuk kort en laat afkoelen. Schep een paar sjalotjes om met olijfolie en rooster ze 45 minuten in een oven op 180 grC. Vermeng creme fraiche met geraspte mierikswortel, zout, peper en 1 tl witte wijnazijn. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Maak een carpaccio met hertenvlees de gepofte sjalotjes en een schep mierikwortelcreme. Bestrooi met versgemalen peper. (sorry, geen foto)
 
Bij het derde gerecht heb ik de biefstuk gebakken en daarbij een bosbessensaus gemaakt.
Bak de biefstuk in boter bruin. In een tweede koekenpan bak je een ui in ringen bruin. Meng er verse bosbessen door. Maak de saus romig met een lepel creme fraiche. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten