zaterdag 29 december 2012

Aubergine en Jamies pasta in 15 minuten







Na een weekendje Hamburg met bier en worst, kerstmarkten en natuurlijk het concert van Muse (hoofddoel), geweldig, bombastisch. Niet meteen afhaken bij het luisteren naar de muziek (volume vol). En na alle etentjes met kerst hebben wij behoefte aan een vleesloze maaltijd. Terwijl ik luister naar de Top 2000 en wacht op mijn nummer 1 hit (Belfast Child van de Simple Minds) kook ik vegetarisch. Een makkelijk pasta recept van Jamie (gezien bij 15 minutes meals) en een aubergine recept uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi.



Snijd de aubergines doormidden (1 per persoon), maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie net zolang totdat het vruchtvlees voldoende olie heeft opgezogen (circa 5 el). Bestrooi ze met verse tijmblaadjes en een beetje zout en peper. Rooster de aubergines 35 minuten in een oven op 200 grC. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen tot halfwarm. Maak een saus van 140 ml karnemelk, 100 g Griekse yoghurt, 1 1/2 el olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Schep een paar lepels saus op de aubergines en bestrooi met granaatappelpitten en za'atar (Midden-Oosters kruidenmengsel te koop bij Turkse winkels)

 

Maak pastasaus van 2 eidooiers, los roeren met 125 gr geraspte Parmezaansekaas, 6 el lekkere olijfolie, de rasp van 1 flinke citroen en het sap van 1 citroen. Wrijf flink wat basilicum blaadjes fijn in een vijzel (je houdt ongeveer een kleine el prut over) en schep dit door de pastasaus. Kook verse pasta gaar en schep de pasta met wat kookvocht door de pastasaus. Klaar.



1 opmerking: