maandag 24 september 2012

Varkensrollade gevuld met tapenade

Het bloggen stond even op een laag pitje. Het schooljaar is weer begonnen en dat is weer wennen aan de gevulde dagen en minder tijd om in de keuken te staan. Maar deze stond nog in de wacht. We willen al een tijdje een groot stuk vlees op de BBQ klaar maken, maar dan moet je wel een keer met z'n allen thuis zijn en op tijd bij de slager om het vlees te kopen. We hebben zelf een rollade gemaakt van een varkenslende en hem gevuld  met tapenade.                       
                                                                

Snijd een varkenslende (1 tot 1 1/2 kg) open tot een grote lap vlees (begin aan de onderzijde van het vlees en snijd het in de lengte bijna geheel door, klap dan de bovenkant open, net of je een keukenrol afrolt). Smeer de bovenkant in met de tapenade en rol het vlees op tot een rollade. Pak het vlees in, in een paar dikke plakken bacon/spek/pancetta en bind de rollade vast met touw.

                                                                                              

Voor de tapenade doe je 300 gr zwarte olijven (ontpit), 2 teentjes knoflook, 2 el kappertjes, 1 el dijonmosterd en een beetje gedroogde oregano in een keukenmachine en meng tot een gladde pasta. Peper en olie naar smaak toevoegen.
BBQ het vlees ongeveer een uur (indirect grillen), de gaarheid kun je controleren met een vleesthermometer.
                                                                          
Je kunt deze rollade bij elk weertype maken, het is niet nodig om op mooi weer te wachten. Hij ligt een uur op de BBQ, dus je loopt gewoon af en toe naar buiten om het geheel te controleren. Heerlijk met gegrilde asperges en tomaten met mozzarella.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten