zondag 30 september 2012

Chutney van peer, gember en cranberry

"I love my neighbours" , we kregen een krat vol peren. Dus heb ik van de week al een perentaart gemaakt, maar gisteren werd het chutney.
Neem een flinke pan en breng hierin 75 ml ciderazijn met 40 gr gehakte gember, 3 gesnipperde uien, 1 kaneelstokje, rasp van een halve citroen en een hele sinaasappel en een gedroogd pepertje aan de kook. (75 ml azijn is echt voldoende ook al lijkt het weinig) Laat het mengsel 10 minuten doorkoken. Voeg dan 300 gr cranberry's (vers of gedroogd), 2 á 3 geschilde en in stukjes gesneden peren en 125 gr bruine basterdsuiker toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Verwijder dan het kaneelstokje en breng op smaak met zout/peper. Vul schone glazen potjes met de chutney. Sluit de potten goed en keer ze dan om, laat de chutney op deze manier afkoelen.


Het mengsel in ongeveer voldoende voor 4 potjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen